gototopgototop
Nové fotky v GalériiDarujte 2% z dane pre Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad



Podporte obnovu
Načítajte tento QR kód vo vašom mobilnom internet bankingu:
Pay by Square
Váš finančný príspevok bude použitý na obnovu hradu Zborov. Ďakujeme vám.
Úvod Médiá o nás

Médiá o nás

Rádio Regina - Zvony nad krajinou

 

Obec Zborov a taktiež aj Zborovský hrad a dianie na ňom neuniklo pozornosti ani redaktorom rádia Regina Jánovi Kondorovi a Igorovi Michalčíkovi, ktorí neváhali a osobne navštívili Zborov a spravili reportáž. Nahrávka, ktorú Vám dnes prinášame aj my, odznela v nedeľu 17.2.2019 na rádiu Regina v rámci cyklu "Zvony nad krajinou". Zborovskému hradu sa redaktori venujú v nahrávke od času 43:30. Prajeme príjemné počúvanie...

 

Bardejovský reportér o Zborovskom hrade

 


O tom, že Zborovský hrad je už v povedomí verejnosti sa dočítate aj v nasledujúcom článku. Okrem informácií z histórie hradu sa dozviete aj aktuálne informácie ohľadom jeho opráv:

http://bardejov.dnes24.sk/zborovsky-hrad-zacina-vyzerat-ako-kedysi-275020
 

"Tajomný hrad Zborov" (Bardejovská televízia)

 

V rámci publicistického bloku bola v júni 2013 odvysielaná na Bardejovskej televízii relácia s názvom "Tajomný hrad Zborov". Do tejto relácie bol pozvaný archelóg KPÚ Preščov Mgr. Peter Harčár. a predseda občianskeho združenia na záchranu Zborovského hradu Ing. Vladimír Kaminský. Relácia bola rozdelená do dvoch polhodinových blokov vysielaných 2 týždne po sebe.
V prvom bloku s podtitulom "Čo odhalil výskum?" pookrieme trochu z histórie hradu, a z povestí spätých s hradom. V krátkosti sa dozviete aj o doterajších prácach na hrade, o činnosti Občianskeho združenia na záchranu Zborovského hradu, ale samozrejme aj o archeologických prácach, nálezoch a zisteniach, ktoré odhalil archeologický výskum na hrade.
V druhej časti, ktorá nesie podtitul "Čo prezradili fragmenty" bude prezradené, čo ukázali archeologické nálezy v okolí vstupnej brány, prezradíme aj niečo zo spôsobov murovania v dobe rozvoja hradu, ale samozrejme ukážeme aj fragmenty a črepy, ktoré sa na hrade našli a vysvetlíme ich význam.
 

Ožívajúci hrad Zborov (článok na treking.cz)

 

Tento titulok by snáď lepšie pasoval k nejakému letnému výletu, ale ak by ste osobne navštívili hrad aj v týchto zimných dňoch, dáte mi za pravdu, že hrad Zborov skutočne "ožíva". Teda nie doslovne, ani návštevníkov tam nie je veľa (možno za to môžu aj tohtoročné kruté zimné mrazy), ale hlavne vďaka dobrovoľníkom, členom Združenia na záchranu hradu Zborov a podpore Ministerstva kultúru hrad akoby vstával z popola, ako ten bájny vták Fénix.
 

Opravy hradov pokračujú (TV Markíza)

 

12.8.2011 bola v Televíznych novinách na TV Markíza odyvysielaná reportáž o oprave hradu Branč v seneckom okrese. Okrem ministra kultúry Daniela Krajcera, ktorý v rámci svojho turné po slovenských hradoch a zámkoch navštívil aj tento hrad, prišla aj premérka vlády Iveta Radičová. Aj obnova tohto hradu by mala dať v budúcom roku prácu nezamestnaným ľuďom. Ostatné hrady, na ktorých sa taktiež v budúcom roku rozbehne projekt verejno-prospešných prác (medzi ktorými je aj hrad Zborov) sú spomenuté na konci reportáže.
 
Viac článkov...