gototopgototop
Nové fotky v GalériiDarujte 2% z dane pre Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad



Podporte obnovu
Načítajte tento QR kód vo vašom mobilnom internet bankingu:
Pay by Square
Váš finančný príspevok bude použitý na obnovu hradu Zborov. Ďakujeme vám.
Úvod Médiá o nás

Médiá o nás

"Zborovský hrad ožíva" (Bardejovská televízia)

 

V rámci publicistického bloku bola vo štvrtok 16.6.2011 odyvysielaná na Bardejovskej televízii relácia s názvom "Zborovský hrad ožíva". Do tejto relácie bol pozvaný predseda Občianskeho združenia na záchranu Zborovského hradu Ing. Vladimír Kaminský a starosta obce Zborov Ján Lukáč, ktorý však musel pozvanie kvôli neodkladným pracovným povinnostiam odmietnuť. V tejto, takmer polhodinovej besede, sa má divák možnosť dozvedieť podrobnejšie informácie o občianskom združení, o finančnej zbierke, ktorá beží už druhým rokom, ale aj o grantoch, s pomocou ktorých je združenie schopné realizovať plánované rekonštrukčné práce na hrade a jeho priľahlých častiach. V besede sa ďalej divák dozvie viac aj o projekte obnovenia jedinečnej historickej dubovej aleje, budú mu podané informácie aj o spolupráci s mestom Bardejov a ďalších plánovaným spoluprácach, a v neposlednom rade bude vysvetlený aj postup rekonštrukčných a zabezpečovacích prác na hrade od roku 2010 až doteraz.
Prajem príjemné sledovanie...
 

Mesto Bardejov chce podporiť rekonštrukciu hradu

 

Občianske Združenie na záchranu Zborovského hradu a Mesto Bardejov dňa 15.4.2011 rokovali o možnostiach spolupráce pri záchrane a propagácii národnej kultúrnej pamiatky - Zborovský hrad. Za Združenie na záchranu Zborovského hradu bol na rokovaní prítomný jeho predseda Ing. Vladimír Kaminský, za mesto Bardejov primátor MUDr. Boris Hanuščak, viceprimátor MUDr. Peter Prokopovič a prednosta mestského úradu Ing. Juraj Popjak.
Obe strany konštatovali, že historická hodnota národnej kultúrnej pamiatky Zborovský hrad presahuje hranice obce Zborov a má veľký spoločenský význam pre náš celý región.
 

Zborovský hrad v Bardejovskej televízii

 

Neutíchajúci záujem médií o dianie na Zborovskom hrade je vidieť aj v tejto reportáži. Reportéri Bardejovskej televízie navštívili hrad s cieľom natočiť pútavú reportáž, ktorá by mohla ešte viac zviditeľniť projekt záchrany Zborovského hradu. Reportáž o dĺžke 3 minúty a 48 sekúnd bola odvysielaná v piatok 24.9.2010 a pokiaľ ste v tomto čase nemali možnosť sledovať Bardejovskú televíziu, môžete si teraz záznam tejto reportáže nerušene pozrieť.
 

Zborovský hrad v televízii JOJ

 

Ako je podľa týchto článkov vidieť, Zborovský hrad púta pozornosť nielen turistov a nadšencov, ale aj pozornosť médií. Tentokrát sa na hrad prišli pozrieť aj redaktori televízie JOJ. Krátky, 11-sekundový spot, bol odvysielaný v sobotu 21.8.2010 v spravodajskej relácii Noviny o 19:00 hod.
 

Ďalší článok v denníku Prešovský Korzár

 

Redaktorom z denníka Prešovský korzár leží na srdci osud Zborovského hradu, o čom svedčí aj ich druhá návšteva na hrade tohto roku. Výsledkom ich druhej návštevy je zase článok v tlači aj na internete, ktorý Vám prinášame aj my.
 
Viac článkov...