gototopgototop
Nové fotky v GalériiDarujte 2% z dane pre Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad
  • Zborovský hrad



Podporte obnovu
Načítajte tento QR kód vo vašom mobilnom internet bankingu:
Pay by Square
Váš finančný príspevok bude použitý na obnovu hradu Zborov. Ďakujeme vám.
Úvod Médiá o nás

Médiá o nás

Prešovský Korzár znova o Zborovskom hrade

 

O tom, že záujem médií o dianie na Zborovskom hrade neutícha, svedčí už v poradí tretí článok v denníku Prešovský Korzár. Ten už od začiatku rekonštrukčných prác sleduje dianie na hrade a pravidelne prináša svojím čitateľom informácie o vykonaných aj plánovaných prácach na tomto renesančnom opevnení. Ak ste článok z dňa 4.8.2011 v denníku nestihli zaregistrovať, prinášame Vám jeho elektronickú podobu.
 

Minister kultúry v Teleráne aj o Zborovskom hrade

 

V stredu 27.7.2011 bol pozvaný do relácie Teleráno v televízii Markíza okrem iných hostí aj minister kultúry Daniel Krajcer. Beseda s ním bola zameraná na tému obnovy hradov a zámkov na Slovensku, pričom spomenul okrem iných hradov aj hrad Zborov (asi minútu pred koncom spotu).
 

Návšteva ministra Krajcera na Zborovskom hrade

 

Minister kultúry Slovenskej republiky, Daniel Krajcer, 19. júla odštartoval cestu po slovenských hradoch. Zborovský hrad bol jeho návštevou poctený hneď 22. júla. MK SR v tomto roku začalo pilotný projekt na hradoch Uhrovec a Šariš, kde sa do obnovy hradov zapájajú aj uchádzači o zamestnanie. Projekt vyvolal veľký záujem zo strany ďalších miest a obcí, ktoré majú záujem, aby sa hrady v ich regióne dostali do programu obnovy na budúci rok. Zborovský hrad nevnímajúc. Vedúci rezortu kultúry bol záchrannými prácami nadšený. Na prehliadke ho sprevádzal starosta Zborova Ján Lukáč, starosta Komárova František Mihaľ, prednosta Obvodného lesného úradu v Bardejove Maroš Micenko, ako aj miestny predseda poslaneckého klubu SaS Milan Benka. Predseda Vladimír Kaminský zo Združenia na záchranu Zborovského hradu informoval Daniela Krajcera o vykonaných prácach a ďalších plánoch...
Združenie na záchranu Zborovského hradu zároveň realizuje v spolupráci s U.S.Steel Košice,s.r.o. a Karpatskou nadáciou projekt obnovy historickej dubovej aleje.
Pán minister Krajcer na záver návštevy Zborovského hradu zasadil do tejto aleje prvú sadenicu duba letného.

 

Rádio Regina - Dobrovoľníci na hrad

 

Súčasné dianie na hrade nenechalo chladnou ani redaktorku a moderátorku rádia Regina Mgr. Veroniku Slaninkovú, ktorá neváhala a osobne sa prišla pozrieť na hrad a spraviť reportáž. Nahrávka, ktorú Vám dnes prinášame aj my, odznela na rádiu Regina 2.7.2011 v rámci cyklu "Dobrovoľníci na hrad" v relácii Panoráma. Príjemné počúvanie...

 

"Hniezdo rebelov" (článok v Plus 7 dní)

 

Článok z týždenníka Plus 7 dní, ktorý vyšiel 10.6.2011 stručne zachytáva časť histórie hradu a jeho povestí, ale aj súčasnosť hradu, teda rekonštrukčné práce, ktoré tam prebiehajú. Nechýba rozhovor s predsedom občianskeho združenia na záchranu Zborovského hradu nielen o rekonštrukčných prácach, ale aj o plánovanej, resp. už prebiehajúcej revitalizácii jedinečnej historickej dubovej aleje.
 
Viac článkov...